Taxi

TAXI Jos van de Goor Wachtendonk 202

5403 VA Uden

T: 0413 - 250 245


 

Wat zijn de kosten voor een taxi?


Vanaf 15 oktober 2011 geldt een nieuw tariefsysteem voor straattaxi's. Voortaan bepalen zowel de gereden afstand als de tijdsduur van een taxirit de ritprijs.


De ritprijs bestaat uit 3 delen:


- één starttarief

- één prijs per gereden kilometer

- één voor de duur van de rit


De taximeter in de taxi geeft bij het instappen aan wat het starttarief is. Zodra de taxi gaat rijden, registreert de meter de gereden afstand. Als de globale afstand naar de bestemming bekend is, kan de ritprijs vooraf ongeveer worden berekend.


Wachttarief taxi


De chauffeur kan een wachttarief in rekening brengen als u dat met hem voorafgaand aan de taxirit bent overeengekomen. Bijvoorbeeld voor het wachten tijdens een bezoek aan een café of als een vergadering uitloopt.


Taxitarieven vergelijken


De tarieven moeten aan de buitenkant van de taxi goed leesbaar zijn. Daartoe moet een tariefkaart achter een van de ramen van de taxi zijn bevestigd. De kaart moet ook in de taxi goed leesbaar zijn.


Vaste ritprijs


Een taxichauffeur mag u een vaste ritprijs aanbieden. Ook mag hij voor aanvullende diensten een toeslag rekenen, bijvoorbeeld voor het dragen van uw koffers. De toeslag is echter alleen toegestaan als u hierover voorafgaand aan de rit afspraken maakt met de taxichauffeur of het taxibedrijf. <<< vorige pagina